Nytt för mig om karisma

Nu har jag surfat omkring lite och studerat saker jag vill uppnå. Här är lite saker som fått mig att tänka efter.

  • En del av karisman innebär att man visar sina känslor. Det har jag inte tänkt på förut. När jag träffar en människa som brinner för saker så influeras jag och respekterar henne på ett helt annat sätt. Så jag tänkte jag skulle försöka visa mina känslor tydligare, så som exaltation.
  • Ett annat tips var att man skulle gå lugnt i korridorerna, annars tror inte folk man har tid för dem. Det är sant, jag går alltid rätt fort. Jag provade att bara lunka omkring (jag har verkligen inte mycket att göra på jobbet just nu :D). Direkt började en kollega prata med mig, och under samtalet hejjade 2 personer på mig men inte på honom. Den tredje personen kollade jag inte åt, för att han inte skulle känna sig underlägsen. Men vi fick ett trevligt samtal!
  • Sedan att bry sig mer om den man talar med, än sig själv. Jag var redan en god lyssnare innan, men jag kunde ibland bli lite smånervös för att jag inte skulle låta bra och smart nog. Så lyssna på den man pratar med, titta i ögonen (vad har dom för ögonfärg?) och prata lugnt.
  • Att härma någons kroppsspråk är spännande! Enligt psykologin så gillar man automatiskt människor som beter sig som man själv gör. Titta på hur andra beter sig och ta efter (i lagom mängd). Tydligen kan man få någon som är arg att lugna sig genom att prata i samma ton och tempo och medge att man gör fel. Människor kan visst inte låta bli att förlika sig med någon som beter sig på ett liknande sätt.

Skriv en kommentar...