Kroppsmagi

Resan till och från jobbet var ett nöje idag. Vilket nog är första gången på mycket länge. Resorna har mest varit riktigt tråkiga och känts så onödiga då jag förlorat så mycket tid. Men nu har jag börjat lyssna på audioböcker. Idag började jag med Anthony Robbins – Get The Edge. Det är jättekul, och jag promenerar hellre 10 minuter till jobbet än att byta från buss till spårvagn.

En sak som han påminde mig om idag var hur vårat kroppsspråk påverkar hur vi mår. Det är inte bara kroppen som beter sig på särskilda sätt när vi mår bra eller dåligt, utan vi mår även bra eller dåligt beroende på vad vi gör med våran kropp. Två sidor av samma mynt!

För många år sen fick jag ett vykort där det stod “Le allt du kan i 10 sekunder, minst 10 gånger, så blir glad på riktigt” eller liknande. Jag provade, och jag började skratta. Det kittlade roligt i kinderna och problemen försvann. Fånigt? Nejdå. Det är enkelt!

För att bli rik – bete dig som en rik person gör. För att bli smal – bete dig som en smal person. Vill du bli lycklig – bete dig som en lycklig person gör! Hur ser en lycklig människa ut? Avspänd? Leendes? Går fritt och ledigt? Vad tänker en lycklig människa på? Förmodligen på saker han ser fram mot, saker som är bra med hans liv. Varför väntar vi på att ha en anledning till att bete oss som en lycklig människa, när vi inte behöver vänta?

Det är riktigt, du kan bete dig som en lycklig människa just nu! Även om du mår skit. Bara gör det, och ge det några minuter. Det funkar!

Skriv en kommentar...