Ständiga påminnelser

Jag skrev i något inlägg för ett tag sedan, att enbart kroppsspråket kunde förändra hur vi mådde. Att vi skulle bete oss som en lycklig människa om vi ville bli lyckliga – alltså le mycket, vara avslappnad och tänka lugnt, sansat och klart.

Detta försöker jag ju då tänka på ganska ofta, men det blir lätt att man försjunker i jobbet eller i något projekt man ägnar sig åt hemma. Därför försökte jag komma på ett sätt att påminna mig om dessa ting – att slappna av och känna efter “Hur mår jag? Och hur kan jag må bättre?”. Trots allt finns det ju inget viktigare i livet än att må bra, eller hur?

Först tänkte jag mig ett arbandsur som pep en gång i timmen. Men det skulle vara ganska störande om man skulle behöva stänga av det på natten. Datorn däremot sitter jag vid när jag jobbar, och den står på hemma medan jag är vaken (sitter dock inte där hela tiden). Därför började jag leta efter något alarm att ladda ner men hittade inget vettigt, så jag gjorde ett eget.

Jag skapade en textfil, och döpte den till beep.bat, och lade följande text i denna.

@ECHO OFF
sndrec32 /embedding /play /close "C:WINDOWSMediaWindows XP - standard.wav"
echo This is a reminder.
pause

Efter att man sparat filen och dubbelklickar på den så kommer det upp en ruta som säger This is a reminder, och ett litet ljud. Sedan måste trycka på en tangent för att den ska stängas. Väldigt enkelt. Sedan skapade jag ett schemalagt jobb i Windows som kör igång den kl 7 varje morgon, och repeterar jobbet var trettionde minut.

Viola!

Skriv en kommentar...