Effektiv är inte lika med snabb

Bara för att man arbetar lugnt och metodiskt innebär inte det att man är långsam eller ineffektiv – snarare tvärtom. Nu finns det förstås de som bara slöar och verkligen är ineffektiva, men det finns också de som tänker efter före de handlar, och i framtiden tjänar oändligt mycket tid i jämförelse med någon som betar av problemen utan eftertanke.

Det hände en grej när jag gick till jobbet idag som fick mig att skratta till. Halvvägs till jobbet gick en snygg tjej mig förbi, i rask takt. Hennes små, smala ben gick på som trumpinnar, och jag ägnade 2 sekunder åt att undra vart hon skulle och varför hon hade så bråttom.

När jag väl var nära jobbet så såg jag henne igen – jag hade gått förbi henne, och hon gick fortfarande lika fort som tidigare, och jag strosade fram i min egen takt precis som innan. Antingen hade hon gått fel i sin stress, eller så brukar hon bara ta väldigt ineffektiva vägar för att nå sina mål.

Det fick mig att tänka till lite. Det handlar förstås inte bara om gångvägar, utan om hela livet.

Kommentarer

  • Skrivet av Jimmy, 18 September 2008 kl 16:52

    Utan planering och struktur är det vädigt svårt att vara effektiv.

Skriv en kommentar...