Nöjd för varje framsteg du gör

Det finns två sätt att se på framgång. 1) Såhär är läget nu, och i framtiden vill jag vara såhär och sådär. Och 2) Såhär var jag förut, och såhär är jag nu. Att välja 2an gör en mycket lyckligare, har jag insett.

Ibland behöver man ha tokigt höga ideal att kämpa mot för att inspireras. Men oftast blir man bara uttömd av att tänka på så vis. Jämför man med hur det var för ett år sen, en månad sen och en vecka sedan så blir man istället väldigt inspirerad.

Jag brukade tänka att om man bara jämför med hur det har varit så utvecklas man långsammare än om man drömde om det högsta tänkbara och gjorde allt för att nå dit. Problemet är väl bara att man inte orkar göra allt hur länge som helst utan att få någon positiv feedback.

Risken är överhängande att man tappar motivationen. Det hände mig nyligen… jag började känna att det gick så otroligt långsamt att gå ner i vikt. Jag ville bli smal och muskulös där och då! I samband med detta blev det ett par fyllor, och plötsligt var det svårt att motivera sig till att äta det bästa tänkbara.

När man inte längre tror på att man kommer vara nöjd med sig själv nästa vecka för det man gör nu, så orkar man heller inte göra det. Så, det är viktigt att bli nöjd med det du är nu – så att du inte tappar motivationen och blir besviken i efterhand…

Kommentarer

Skriv en kommentar...