Det mest attraktiva

Det mest attraktiva en människa kan göra är nog att köra sitt eget race, och följa sina mål och visioner. Det är också att ha god kontakt med sina känslor och känna mycket härliga känslor varje dag. Och det är att behålla barnasinnet, och vara nyfiken och orädd.

Det jag har kommit fram till gällande hur man lättast attraherar andra människor är att man helt enkelt att bli en bra människa. Att göra saker som gör en själv stolt. Varför skulle man inte göra det!? Mina speciella anledningar för att låta bli är att jag är för bekväm och lat. Lite rädd är jag också, att jag ska råka ut för jobbiga situationer eller helt enkelt få en tråkig kväll.

Människan är en lustig varelse. Hon orkar vanligtvis inte göra mer än det allra minsta som krävs. Och hon längtar ständigt efter bekräftelse – två saker som inte alls går ihop. Vissa söker status genom lögner, och vissa genom förtryck och våld. Vanligare är att människor söker bekräftelse genom en ändlös kedja av otillräckliga förhållanden. Varför inte bara ta sig i kragen och seriöst bli en bra människa som följer sina drömmar?!

Sanningen är den, att det är en falsk lycka att söka trygghet och bekvämlighet. Att sitta hemma vid TVn och gotta sig kanske känns som väldigt eftersträvansvärt många gånger, men det gör en inte lyckligare. Det gör en slö, omotiverad och ganska oattraktiv som person. Självklart behöver man slappna av och pusta ut ibland, men det ska inte vara ett mål, utan något man gör mellan självutvecklande handlingar och göremål.

Kommentarer

  • Skrivet av Jimmy, 16 October 2008 kl 18:54

    I allmänhet måste fler förstå att det är dem själva som styr över sitt liv och helt enkelt börja ägna sig åt mer själutvecklande handlingar. Bra inlägg! 🙂

  • Skrivet av titiq, 19 October 2008 kl 14:35

    Du är en man med bra ord. Och jag kan verkligen känna igen mig själv i ditt skrivande. *kram*

Skriv en kommentar...