Ditt undermedvetna är smartare än du

Jag ramlade över en lista över 9 saker hjärna har för sig som du inte tänker på, och fann en sak som intresserade mig!

“Subconscious is smarter than you. In other words, it is more powerful. In a recent study, a square was attributed to a location on a computer screen through a complex pattern. After watching it out, people began to get results better than the chance of recognizing where the square would crop up next. However, when they were inquired to consciously find out the pattern, even given a few hours, nobody really did it!”

Det får mig att fundera lite, för jag har varit med om det flera gånger i mitt liv, att jag vetat om saker innan de skett. Jag har ju varit intresserad av andlighet hela mitt liv, men börjar mer och mer inse storheten och komplexiteten i vårat eget psyke.

Jag ser det som mycket möjligt, och troligt, att vi bara har en undermedveten del av oss som är snabbare än vårat medvetande någonsin kan vara. Man utvecklar en “känsla” för saker man övat upp, och man kan inte analysera fram varför man har känslan, den bara finns där. Men nej, det är vanligtvis inget hokus pokus.

Jag skulle gärna läsa mer om den undersökningen de nämner, men det fanns ingen källhänvisning tyvärr.

Kommentarer

  • Skrivet av Eva, 23 October 2008 kl 08:00

    Jätteintressant inlägg 🙂 Det här är en av de saker som jag funderat mycket kring under de senaste året, då jag upplevt en massa märkliga saker. Jag kikar nog in här igen 🙂 Ha en bra dag!

  • Skrivet av Tony, 23 October 2008 kl 09:52

    Eva: Trevligt att ha dig som besökare. Spanade in din blogg också, kan vara intressant att följa! Jag har ju ägnat mig åt paranormala fenomen en hel del förr.

Skriv en kommentar...