Att utvecklas med hjälp av känslor

Jag satt just och läste en intressant artikel om hur hat kan göra oss mer logiska och snabbtänkta. Det gjorde mig förvånad, eftersom jag förutsatt att man blir trångsynt och ointelligent av att hata. Hat är något jag knappt vet vad det är, måste jag medge. Jag hatar ingen.

Men visst har man hatat, korta stunder. Det känns ganska aktiverande egentligen. Det som är intressant, tycker jag, är att olika känslor aktiverar olika delar av vår hjärna, som då får oss att tänka på annorlunda sätt. Och tvärtom är förmodligen också sant, att tankar påverkar känslor.

Jag vill ju använda så mycket som möjligt av min hjärna, och undvika att fastna i gamla tankebanor. Därför tänker jag att man bör känna mera! Jag skrev ett tidigare inlägg om olika miljöer, där jag påstod att olika miljöer lockar fram olika tankar ur oss. Så, variera både erat inre och erat yttre för att hitta nya delar av er själva och er fantastiska hjärna.

Det ska i alla fall jag göra 🙂 Tänk vilka gömda nivåer av er det kan tänkas finnas. Outforskade känslor och perspektiv som kan få hela er verklighet att kastas omkull. Fan va roligt ^_^

Kommentarer

  • Skrivet av Ego, 31 October 2008 kl 20:58

    Personligen tror jag det har att göra med en längtan efter en snabb “revanch” som får hjärnan att tänka snabbt, en ständig jakt efter kickar, oavsett om man önskar det eller inte. Det hemska är att man ofta mår dåligt om man faktiskt genomför något av det som ens “snabba” hjärna hittar på i dessa situationer…

  • Skrivet av Tony, 31 October 2008 kl 21:17

    Ego: Mjo det tror jag med. Precis som att rädsla sätter oss på helspänn så att vi reagerar på väldigt små detaljer som vi i annat fall skulle missa. Rädsla och hat är förstås inga dåliga känslor, så länge det finns nytta av dem. Men går man omkring och känner sig rädd till vardags så är ju något fel liksom.

    Problemet med att göra det som hjärnan kommer på är väl att man tänker annorlunda i efterhand 🙂 På så vis är vi ju faktiskt multipla personligheter, som kommer till uttryck beroende på miljö, omgivning och situation.

    *skummar igenom din blogg*

Skriv en kommentar...