Lite om tacksamhet

Det är ett ganska välkänt fenomen inom nyandlighet, att tacksamhet ger en vad man vill ha i livet. I stället för att be om att få något av någon högre makt, ska man helt enkelt vara tacksam över att man redan fått det.

När man tackar för något så antar det undermedvetna att det redan har skett. För enligt teorin är det själva känslan av bristen av något som gör att man aldrig får det. Känslan man strålar ut till världen är en känsla av saknad och otillräcklighet – och man får alltid vad man strålar ut, inte vad man säger verbalt.

Jag vet inte om universum svarar på våra känslor, även om jag upplevt indikationer på det många gånger. Det kan mycket väl vara som så att när vi är tacksamma så tänker vi positivt, och gör därmed positiva handlingar, som ger oss mer av det vi vill ha. Oavsett hur det egentligen ligger till, så gynnar det oss verkligen att vara tacksamma.

Jag har fokuserat en hel del på det här sedan igår, och jag mår så fruktansvärt mycket bättre än jag gjorde tidigare. Det känns som att jag är mer integrerad i världen, har större kontroll och jag det känns som att universum serverar mig det jag vill ha på ett silverfat mer eller mindre.

Igår fokuserade jag på tacksamhet över pengar, på att lyckas ta körkort, på det motsatta könet och i allmänhet. Idag fick jag typ 7000 mer än jag väntade på lönespecen 😀 Gammal övertid som jag trodde att jag redan fått, och jag kunde inte ana att det var så mycket. Självklart kan man se det som att det var oundvikligt att jag skulle få pengarna när jag ju jobbat för dem, men det känns lite sinnesrubbat att det sker dagen efter jag börjar leka med tanken att jag har obegränsat av allt jag vill ha.

Så extrapengarna täckte nästan hela jäkla körskolekostnaderna, fantastiskt! Detta är ju dessutom utöver min nya, högre lön. Så jag har väldigt gott ställt nu, och jag kommer att få det ännu bättre, och det är jag tacksam för! 😛

Utöver det finns det en tjej jag är intresserad av som det går bättre och bättre med. Det är lite magiskt sådär. Samtidigt känner jag mig oberoende av hur det går, så jag har inte bråttom, och blir det inget så blir jag inte olycklig för det. Märker också större respons av tjejer i allmänhet överallt… särskilt idag då, sedan jag fokuserade på det igår 😉

Jag tycker det är värt att nämna. Var mer tacksam! Börja med att vara tacksam över det du har, planera sedan vad du vill ha framöver, och börja vara tacksam över att du lyckats åstadkomma dessa saker. Även om du inte gjort det ännu. Vad har du att förlora? Det värsta som kan hända är att du mår riktigt bra över något som inte är sant.

Skriv en kommentar...