Dags att meditera lite?

kundaliniIgår kväll när jag låg i sängen och skulle slappna av, så insåg jag att jag kunde slappna av allt djupare. Det tycktes inte finnas någon gräns för hur avslappnad jag kunde känna mig. Skillnaden jag gjorde från andra gånger var att föreställa mig hur jag slappnade av mer och mer, varje gång jag andades ut. På något vis påverkar utandningen, verkar det som.

Det var jävligt härligt – det är en känsla jag nästan glömt bort, fast jag kände direkt igen den – det kändes som för många år sedan då jag faktiskt regelbundet mediterade och försökte mig på utomkroppsliga upplevelser. Det var en skön tillbakablick. Känslan av att kroppen är både otroligt tung och otroligt lätt samtidigt. Känslan av pirrande och nervryck. Känslan av en inre ro som man för länge sen trodde att man hade, men inte har haft på flera år. Den periodvisa känslan av kittlandes extas.

Jag upptäckte ett område som hade svårare än andra att slappna av. Jag jobbade extra mycket med andningsövningen för att slappna av ännu mer. Efter en stund började jag känna något som i andliga kretsar nog skulle kallas kundalini. Det var väldigt svagt – men det var kul för jag har aldrig känt det så tydligt förut. Kundalini brukar man kalla den kraft som stiger längs människan ryggrad – man brukar likna kraften vid en orm eller lavaström som träder igenom kroppen. Det brukar enligt de flesta kännas varmt och pirrandes, och som om något snirklar sig upp. Vid ofrivillig, forcerad eller för tidig kundalinistigning rapporteras ibland väldiga smärtor och kvarvarande problem.

Det jag kände, kändes inte som en orm, möjligen som en daggmask 😉 Det började i ryggslutet och letade sig uppåt, och nådde upp till lungorna någonstans. Kroppen kändes väldigt skön, och när jag öppnade ögonen så kändes allt väldigt fridfullt. Jag hade noll problem att sova i natt, och jag vaknade utvilad och ostressad.

Nu funderar jag skarpt på att börja meditera en kort stund varje dag – kanske bara 15 minuter. Mycket för avslappningens skull, men inte bara. Det leder verkligen till självutveckling och insikter om både sig själv och sin omgivning. Vi får väl se hur det går. Det känns bara som ett naturligt nästa steg efter att man börjat ta hand om sin kropp med rätt mat och motion.

Kommentarer

 • Skrivet av Tony, 30 November 2009 kl 19:42

  Hmm, idag gav det inte alls lika mycket. Låg just en kvart. Tankarna började vandra säkert 10 gånger och jag fick dra tillbaka dem och fokusera på kroppen för att inte somna.

  Aja, det var fortfarande skönt. Får se hur det går när jag ska lägga mig eller i morgon.

  1. Skrivet av Tony, 1 December 2009 kl 20:04

   Både igår natt och idag så gav det desto mer igen. Idag kände jag mycket kraftigare energier kring ryggraden, ända ner från ryggslutet upp till halskotan. Oftast kändes inte hela samtidigt, men ibland så. Jag försökte slappna av mer i nacken i förhoppning av att den skulle upp i huvudet, men icke denna gång. Men det händer ändå saker. Jag försvann i några minuter och vaknade med ett ryck, av någon anledning jag inte känner till. Jag vaknar aldrig med ryck i vanliga fall…

   Jag tänker fortsätta och utröna om det sker faktiska förändringar eller om det bara är en mental lek i form av kroppskännedom.

Skriv en kommentar...