Allt är möjligt

everythingSist skrev jag om att älska sig själv, och idag kom jag på ännu en sak som jag gör mindre nu än förut, och som kanske kan påverka mitt mående till det sämre.

Jag har alltid varit ganska radikal vad det gäller tron på att allt är möjligt. Det har varit lite som en religion för mig och jag har blivit närmast stött när folk påstod saker som “efter sol kommer regn” och “man måste må dåligt ibland för att kunna må bra senare”. Det har alltid klingat så fruktansvärt fel i min själ.

Nu för tiden finns det väl kvar någonstans där bakom, men “religionen” levde inte längre kvar i mina känslor. Jag trodde inte riktigt på det, jag kände istället att man måste kämpa för att komma vart man vill – och då är man ju egentligen ett offer för omständigheter och verkligheten.

Men idag blev jag påmind att allt verkligen är möjligt! Samt att världen ler mot en om man ler mot den. När jag förväntar mig att goda saker kommer hända mig idag och att jag kan bli precis vad jag vill så känns allting väldigt roligt. Ser fram mot arbetsdagen, ser fram mot nya “problem” osv. För varje ny händelse i vardagen så har jag chans att bestämma vem jag är!

Detta i kombination med att verkligen lyssna på psyket har gjort mig lycklig idag. Psyket avbryter nästan allt och funderar kring allt som kan gå dåligt. Den tror seriöst att den måste lösa alla problem innan de ens uppträder. Det gör att hela livet känns spänt, oroligt och helt åt helvete. Nu ska jag försöka ta det som det kommer bara. Le mot världen, förvänta mig det allra högsta och aldrig glömma bort vem jag är.

Om ni har märkt det så har mitt fokus gått lite från det fysiska tillbaka till det andliga 🙂 Jag är fan omotiverad till att gå ner i vikt just nu, men den strävan kommer nog snart igen. Till dess ska jag försöka undvika att gå upp i vikt – men jul och nyår stundas ju. Se, nu börjar psyket oroa sig igen. AVBRYT! 😀

Kommentarer

 • Skrivet av Lisa Mörtberg, 14 December 2009 kl 18:26

  Håller med, positivt tänkande skadar definitivt inte. Fram för mer positiva tankar, leva i nuet och våga tro på att allt är möjligt. 🙂

 • Skrivet av Ann, 16 December 2009 kl 12:41

  Jag tror det finns lite olika nivåer av mående.

  Om man är långt ner på “skalan” så kanske ens bra dagar består av att man inte har lika mycket ångest som vanligt (fast det är fortfarande skit) och dom dåliga dagarna är ett helvete.

  Och om man är längre uppe på “mående-skalan” så kanske dom bra dagarna består av att hela ens liv ändras i en väldigt positiv riktning och dom “dåliga dagarna” är att det inte har hänt nåt speciellt.

  (Eller så händer det nåt speciellt, men man kan ta det med en klack spark, till skillnad från om man var längre ner på skalan.. och en felaktig beställning hade förstört hela veckan)

  Så jag menar mest.. att om man är “längre ned” så måste man nog kämpa lite. Faktiskt. Tror inte man kan ta åt sig ett sådant budskap just då.

  Och när man är längre upp så möter man inte samma motstånd i vardagen. Allt blir som en positiv cirkel! =)

  Det kan vara lite svårt när folk man känner är på en annan “nivå” än man själv är därför. Man talar liksom inte samma språk längre.

  Fast det är en annan diskussion. =)

  Kram igen!

  1. Skrivet av Tony, 16 December 2009 kl 14:08

   Ann: Jag tror det är möjligt att hoppa från långt nere på skalan till väldigt högt upp. Det tror jag dels för att jag vill tro det, men också för att jag själv har upplevt det. Allra längst nere när jag gråtit, skrikit, lidit och bara har velat försvinna så har jag plötsligt sett igenom allt. Efter det grät jag i flera timmar för att allt är så vackert och för att friden var så ofantligt stor.

   Men sånt är förstås ovanligt. Jag lyssnade på Bashar här om dagen och han sa en sak som lät väldigt sant. Hans budskap har alltid varit att allt är möjligt, verkligen allt, och att vi får vad vi ber om direkt. Att vi upplever att det tar tid beror, enligt honom, på att vi inte förändrar vårat varande tillräckligt snabbt, utan gör det långsamt och successivt.

   Vi måste ju acceptera att något är möjligt innan det kan slå igenom, och man tror ogärna på saker som verkar för bra för att vara sanna. Istället tror vi att det kan bli lite bättre, och tror på detta, varpå det slår in. Och därifrån tror vi att det kan bli ytterligare lite bättre, osv.

   Jag har experimenterat lite de sista dagarna på att tvärändra min frekvens från att må dåligt till att må bra. Tror det fungerar, men direkt efteråt kommer psyket in i bilden och säger “nej, vänta lite här nu, glöm inte att du mår dåligt, har du glömt varför?”, så kommer man på varför och dras ner igen. Men står man på sig tror jag det är möjligt att byta helt. Men då måste man behålla fokus på den man vill vara istället för den man faller tillbaka till. Efter en stund tror jag det undermedvetna lärt sig hur det ska vara.

 • Skrivet av Lisa M, 16 December 2009 kl 13:33

  Ja, ibland är det ju mörkare än vanligt, och då är det svårare att se något ljus i tillvaron. Jag såg en intervju med Anthony Hopkins på “Inside the actors studio” nyligen. Han sa några insiktsfulla saker om livet som jag tyckte var riktigt bra. Hoppas att man kan googla fram den intervjun någonstans. Tror att det är den här versionen: http://www.tv.com/inside-the-actors-studio/anthony-hopkins-ii/episode/1144215/summary.html Något om att det finns många möjligheter och många tillfällen att förändra sitt liv.

  1. Skrivet av Tony, 16 December 2009 kl 14:12

   Lisa: Jag ser inte filmen tyvärr när jag klickar, jag sökte på Youtube, och det verkar finnas, men det var närmare en timmes filmmaterial – det orkar jag inte 🙂 Du får gärna länka om eller sammanfatta det.

Skriv en kommentar...