Den nya biologin

Jag är så tagen just nu! Medan jag tränar brukar jag ibland göra så vid TVn, och titta på något givande material om kanske hälsa eller andlighet. Det gjorde jag idag, och det slutade med att jag har suttit här i 2,5 timme och tittat intensivt.

Som de flesta kanske vet så har jag varit intresserad av andlighet länge, men stört mig på att alla bara tror på saker utan att forska lite kring det först. Mycket har varit givande att tro på, så det har jag gjort, trots bristen på bevis, men mycket har jag avvaktat med. Det jag såg idag var The new biology, med Bruce Lipton. Det har gett mig en fysisk och vetenskaplig förståelse för så mycket saker som jag velat tro på så länge. 🙂

2,5 timmar är lång tid, men jag kan bara önska att ni tittar på det. För er egen fysiska och psykiska hälsas skull. Mestadels pratar han om hur celler lever och fungerar, och håller sig strikt till vetenskap. Han svävar inte iväg mot saker han tror på, utan berättar när den klassiska vetenskapen har fel och varför. Han refererar mycket till andra vetenskapsmän och den allmäna trögheten inom vetenskapen.

Först den sista halvtimmen svävar han ut ordentligt tyckte jag. Han pratar om telepati och att det vi är inte sitter i kroppen. Men allt låter ganska logiskt och troligt om man tittar på hela.

Han pratar exempelvis om:

  • Hur celler fungerar, och hur de är som små varianter av oss själva. De är extremt avancerade, vilket är fascinerande i sig. Han berättar om vad som orsakar tillväxt och skyddsmekanismer, och hur de sistnämnda gör en sjuk och till slut död.
  • Han berättar om DNA, RNA och hur vi kan påverka dessa mallar genom våra tankar, känslor och trossystem.
  • Om hur stress påverkar hela kroppen att ställa in sig på att skydda sig, varpå alla resurser som tidigare låg på tillväxt då istället läggs på skydd. Stress har sin funktion vid vissa tidpunkter, men att alltid vara stressad leder till sjukdom.
  • Celler är egna “individer”, men ingår i ett kollektiv som är vår kropp. Så länge kollektivet är gynnsamt så styrs cellerna av hjärnan, och vad hjärnan skickar ut för kommandon beror på omgivningen. Eller rättare sagt vad vi tror om omgivningen. Ändrar vi tron på något så kan det förändra vår hälsa.

Jag kan inte annat än att rekommendera filmerna nedan. Det innefattar det mesta som new age påstått länge, men på ett vetenskapligt, trovärdigt plan. Det är inte hokus pokus, utan vetenskap som känns väldigt obekväm för de flesta vetenskapsmän.

För min del är det dags att stressa ner i livet i alla fall, och analysera mina trossystem och tankar för att se om jag kan anpassa mig själv till att ta in positiva saker i stället för negativa i livet.

Kommentarer

  • Skrivet av Egot och stress | Tonys magiska liv, 16 June 2010 kl 11:27

    […] peppad efter gårdagens inlägg har jag funderat en del kring egot och stress. På morgonpromenaden i morse till jobbet skulle jag […]

Skriv en kommentar...