Att byta perspektiv

Jag ser livet lite som en ström med händelser som kommer mot mig. Jag kan inte påverka händelserna, men jag kan påverka vilka händelser jag upplever och hur jag ser på dem. Låt mig illustrera med en otroligt vacker ritning jag gjort i Paint…

Du är det något trekantiga ögat, och mot dig kommer punkter som representerar händelser. Du kan röra på dig, upp och ned, och på så vis kontrollera vilka händelser som kommer mot dig. Men vad du än gör kan du inte hindra händelser i Universum från att inträffa. Du kan däremot kontrollera vad du ska tycka och känna inför de händelser som kommer mot dig.

Jag menar inte på att vi inte kan påverka vad som händer oss, men istället för att vi påverkar universum så ser jag det istället som att det är vi som förflyttar oss och tar in andra delar av universum. Universum innehåller allt, och beroende på vart vi tittar så upplever vi det på olika vis. En händelse är aldrig positiv eller negativ, och innehåller ingen inbyggd värdering. Det är alltid vi själva som klär in händelser i olika känslor och bestämmer vad de ska betyda för oss.

Därför känns det ganska ofta som att människan vet hur världen är och fungerar, eftersom de har erfarenhet som verifierar detta. Om någon annan upplever saker annorlunda så har denna naturligtvis fel? Eller så är hon bara annorlunda inställd mot Universum..? Så länge du är lika dan som du är idag, så kommer Universum vara lika dant som det är idag.

Det jag vill förmedla med det här inlägget är egentligen att vi måste sluta slåss mot de “negativa” sakerna som kommer till oss i livet. Vi kan aldrig någonsin vinna över dem, de är, och kommer alltid vara. Det vi kan göra är att ändra perspektiv, och därmed förflytta oss från dessa problem. De kommer inte längre finnas i vår medvetandesfär, och därmed är “problemet” löst.

Så se dina problem för vad de är, slappna av, le, och ändra bana i livet. Det är först när du ser att du är fast i en låst bana som du kan ändra riktning…

Kommentarer

 • Skrivet av Amanda, 21 June 2010 kl 21:25

  Åååh, det här var bara så bra! Du får en guldstjärna av mig!
  <3
  Amanda

 • Skrivet av Visan, 22 June 2010 kl 21:10

  Jo men testa vettja, skadar dig aldrig. Bara vidgar ditt universum till nya händelser och riktiningar!

  Spännande blogg och mycket klokt inlägg, du har så rätt!

  1. Skrivet av Tony, 23 June 2010 kl 08:12

   Amanda: Taack för guldstjärnan ^^ *leva på*

   Visan: Tack ska du ha! Min flickvän hittade din blogg och visade mig ett inlägg om juicer. 🙂

 • Skrivet av Staffan, 1 July 2010 kl 22:19

  Jo men visst måste det vara på det viset. Stämmer bra överens med min egen modell. Vi verkar vara synkade i vårt universum.

 • Skrivet av Tankar som förstör våra liv | Tonys magiska liv, 8 July 2010 kl 09:32

  […] Att byta perspektiv: Om hur vi påverkar vår verklighet och hur vi kan byta perspektiv till vad vi vill uppleva. […]

Skriv en kommentar...