Tankar som förstör våra liv

Fry oroar sig lite. AAAAH!

AAAAAHH!

Jag gick och funderade kring nytt jobb och tänkte på hur stressigt det kan vara den första tiden på en ny arbetsplats. Det är så mycket att tänka på, planera, så många man måste ligga till lags. Man måste så snabbt som möjligt få en överblick av hur det ser ut nu och hur det bör se ut i morgon. Stressigt, men som tur är går den tiden över. Eller gör den det?

Jag insåg rätt snart att, fan, hela mitt liv är en mild variant av det där tänket. Så mycket av min tid går åt till att hitta lösningar på problem och tänka ut potentiella framtida risker. Jag går omkring och analyserar, funderar och oroar mig över saker som inte ens finns ännu.

Det är som att jag skulle ha en egen liten äcklig varelse inuti mig som tar över, som ständigt måste leta upp saker att må dåligt för. För faktum är att mitt liv är nästan alltid blir bättre än jag tror att det kommer bli. Där faller egentligen tanken om Law of Attraction som menar på att man får det man förväntar sig, och det man ger ut. Om det stämmer så förtjänar jag inte det härliga liv jag har idag 🙂

Jag utesluter inte att det ligger något i Law of Attraction, men mest tror jag att beroende på vart vi tittar så ser vi olika saker, som får oss att känna på olika vis. Och ser vi något vi gillar, så utför vi handlingar som indirekt gör att vi få mer av det vi gillar. Det är ju vida känt att man börjar se gravida magar överallt när man själv är gravid, osv.

Jag tror inte det behöver finnas en överordnad intelligens som beslutar att ge oss mer av det vi fokuserar på, det sköter vi så bra själva. I slutändan tror jag att allt finns i Universeum, och vi kan välja vad vi vill ha genom att röra oss både fysiskt, emotionellt, mentalt och själsligt.

Därför blir jag förbannad på mig själv när jag har ett bra liv men fyller det med negativitet. För jag har märkt att jag mår bra 95 % av min tid här på Jorden, men dessa procent fyller jag ut med att oroa mig för de övriga 5 procenten! Det gör ju hela livet ganska stressigt och ångestfyllt.

Fan Tony… slappna aaaav, le, njut av det du ser. Det finns inget jag måste uppnå om jag inte känner för det. Jag måste inte reparera hela världen och alla människor, jag kan bara vara mig själv och njuta av det. Jag kan drömma om saker, utan att veta hur allt ska gå till. Jag kan bara släppa det, till någon högre, eller till ingenting alls.

Som sagt, det känns som det negativa i mig är en egen varelse, eller personlighet. När jag är riktigt avslappnad och lycklig, och heeelt obrydd om vad som händer så förvandlas allt! Jag tittar in i folks ögon och ser kärlek, jag dömer inte folk jag vanligtvis dömer. Jag gillar musik jag vanligtvis tycker är fånig.

Jag vill leva mitt liv som om det vore en lek. Eller inte “som om”, det ÄR en lek!

Relaterade inlägg

Kommentarer

 • Skrivet av Johanna, 8 July 2010 kl 10:34

  Hej Tony,
  Tack for din kommentar. Ibland ar det sa som det var for mig nu, roligt pa slutet, ibland ar det ju som sagt bara jattejobbigt (typ nar man joggar tex) men det galler ju bara att vara lite envis sa kanns det ju alltid bra efterat! Kicken med att trana 🙂
  Har kollat in lite pa din blogg, imponerande vilken prestation du har gjort! Och gillar speciellt det har inlagget, jag ar ganska bra pa att oroa mig jag med, ska forsoka tillampa dina tankar lite.
  /Johanna

  1. Skrivet av Tony, 8 July 2010 kl 10:50

   Johanna: Tack! 🙂 Jag tror vi klarar att fightas mot vår oro om vi ger oss fan på det!?

 • Skrivet av bflmamman, 8 July 2010 kl 21:50

  Wow, du mår bra 95% av tiden? Shit, grattis! Jag skulle vilja må bra i alla fall 50%, det vore trevligt 🙂

  1. Skrivet av Tony, 9 July 2010 kl 07:21

   bflmamman: Både ja och nej. 95 % av tiden så har jag inga egentliga problem och livet är gött. Men som jag skrev så förpestar jag dessa procent med att oroa mig för saker som kan gå fel. Som oftast mår jag OK, allt funkar, jag hittar lite problem men jag hittar oftast lösningar på dem också. Men jag vill inte må OK och stundvis dåligt, jag vill må ASBRA och stundvis “OK”.

 • Skrivet av Mitt liv är så bra! | Tonys magiska liv, 9 July 2010 kl 09:59

  […] skrev jag om att jag borde sluta fokusera på det negativa och istället se det som är bra här och nu. Jag har gått och tänkt lite på det här, och det har faktiskt hjälpt mig en del. Jag har mått […]

 • Skrivet av Det glada perspektivet | Tonys magiska liv, 13 July 2010 kl 18:44

  […] minns att jag skrev om hur våra tankar förstör våra liv, och att vi kan må bra hela tiden om vi tänker rätt? Ja, sedan dess har jag inte alltid mått […]

 • Skrivet av Träningsglädje, 14 July 2010 kl 13:03

  många smarta tankar på den här bloggen – tur att jag hittade hit!!!!

  1. Skrivet av Tony, 14 July 2010 kl 13:53

   Träningsglädje: Naaw, tack! 🙂 Det samma. Inspirerande blogg du har där!

Skriv en kommentar...