Ta inte allt så jävla allvarligt!

Det har varit ledord för mig sedan igår.

No worries

Jag skriver ju ofta om hur man ska må bättre och sådär, och den tanken har fått mig att må bra ett tag nu. Jag gör en för stor grej av allting; går omkring och oroar mig för de mest onödiga ting.

Men tänker jag “Ta inte allt så jävla allvarligt!” så börjar jag le, gå långsammare, bryr mig inte vad andra tänker och så vidare.

Tyvärr är inte detta heller en permanent lösning för att alltid må bra. Det fungerar väl för vissa, och inte för andra. Och för min del verkar det som att inget inte alltid fungerar. Olika tankesätt kan få mig glad vid olika tillfällen.

Vet ni vad man borde göra? Skriva upp alla tankar som gjort en glad i en jäkla lista, och sedan läser man igenom listan när man mår dåligt för att se om något resonerar med en och gör en lyckligare. Det kan väl vara allt från att affirmera att man är vacker, till att tänka på en solig semester. Eller tänka på sin partner eller sin katt. Allt som har fungerat en gång lär fungera någon mer gång?

Kommentarer

  • Skrivet av Ann, 26 August 2010 kl 21:11

    Bra idé! 🙂

  • Skrivet av ÄtaTränaKämpa, 26 August 2010 kl 23:37

    Så sant!

Skriv en kommentar...