Hur tänker man positivt?

Jag kom att tänka på en grej bara, känns viktigt att skriva ner det innan jag glömmer bort det eller tar det för givet 🙂

Oftast när jag ska “tänka positivt”, så tänker jag att det som stör mig egentligen inte är så farligt. Jag försöker tänka att det lööööser sig, det spelar ingen roll. Exempelvis att det är stressigt på jobbet. Då kan jag tänka att det kommer gå över, att det kommer lösa sig, och jag tänker på hur jag kan lösa det bäst. Men detta är ett nästan värdelöst sätt att må bättre på… För någonstans vet man att man ljuger för sig själv.

Det jag så sällan minns är ju att det negativa jag försöker motverka bara ses som negativt, det är inte negativt. Det är ju min perception som gör någonting dåligt. Därför måste jag se annorlunda på det, istället för att försöka intala mig att det dåliga som händer mig är OK. För det är inte OK, det vet jag ju någonstans.

Det är sjukt mycket lättare att motverka min stress om jag tänker att jag inte är stressad istället. Att jag är avslappnad, att jag bestämmer hur jag ska må. Jag kanske har mycket att göra, men jag kan bestämma om det som ska göras är roligt eller ej. Det är jag som bestämmer hur mycket press jag ska känna för att bli klar. Oftast är det dessutom bara mina egna deadlines som jagar mig, ingen annans.

Så, det jag vill förmedla är att “tänka positivt” inte innebär att acceptera all skit i ditt liv. Utan det handlar i stället om leta efter ett sätt att se på saker så att det inte ser ut som skit längre.

Kommentarer

 • Skrivet av Björn Aldenfalk, 31 October 2010 kl 11:04

  Sant, dina skriverier är grymt bra.. gillar allt här på sidan! tummen upp

 • Skrivet av Ann, 22 November 2010 kl 01:42

  Jag gillar också din sida! Tycker du ska börja “flattra” den, du skulle då bli sponsrad av mig i alla fall! 🙂

 • Skrivet av Tony, 22 November 2010 kl 07:04

  Tack hörni! 🙂

  Flattr.. jag vet inte så mycket om det. Är inte inne i en aktiv fas i bloggandet, när nästa fas kommer så ska jag se över det igen.

 • Skrivet av Andreas, 25 June 2011 kl 22:39

  Näe, jag har typ alltid otur på saker och jag såg på en film att om man tänkert positivt har man tur och om man tänker negativt har man otur. Det beror på att man sänder tankar och tankarna kommer tillbaka och då blir det dåliga dåligt.

  1. Skrivet av Tony, 26 June 2011 kl 17:49

   Det tror jag också… Tänker du mycket negativt tycke du själv? Hur det än är så är det ju säkert att du nr bättre av att tänka positivt så det finns ju ingen anledning att låta bli? Eller hur?

Skriv en kommentar...