Magik.se

Konsten att få vad du vill ha

Cover Image for Konsten att få vad du vill ha
Tony
Tony

För mig handlar magi om att ha ett stenhårt fokus, och att arbeta hårt för någonting genom att använda alla tänkbara medel för att nå fram. Det behöver inte nödvändigtvis vara ritualer och hokus pokus. De flesta som söker sig till magi gör det av helt fel grunder. De tänker att magi är en slags genväg till att få vad de önskar, när magi per definition är just arbete.

Magi säger inte så mycket om _hur _man åstadkommer saker, mer än att det är ett fokuserat arbete. Och visst brukar man ju traditionellt se magi som ett andligt arbete, men det är en definition jag tycker har spelat ut sin roll lite. Närmar man sig magi på riktigt så närmar man sig också det andliga, vare sig man tänkt sig det eller inte.

Fysisk träning är ganska likt magiskt arbete på flera sätt. För att uppnå resultat måste man jobba fokuserat, och man måste ha tålamod nog för att orka göra obekväma saker i åratal. De flesta människor orkar inte i längre perioder, utan är inspirerade en kort stund och sedan hittar de på en bra ursäkt och gör något mindre obekvämt i stället.

Om en magiker vill ha muskler så skulle du hitta honom på gymmet både de dagar han är inspirerad och de dagar han misslyckats hitta sin inspiration. Du skulle se honom läsa alla böcker som fanns om ämnet, se honom prata med alla som har lyckats, och du skulle inte se honom där dygnet runt, för han har lärt sig vad överträning gör med en kropp. Du skulle inte heller se honom lyfta mest av alla, för han har lärt sig att teknik är viktigare än råstyrka. Han skulle äta precis rätt, och sova mycket, och nästan alltid skulle han tänka på sin träning, fokusera, drömma, önska. Han skulle _tro _stenhårt att målet är möjligt, att han förtjänar målet och att alla hinder på vägen dit bara är intressanta utmaningar.

Ovanstående gäller vad man än vill uppnå. Om du är ärlig mot dig själv och funderar kring de saker du vill uppnå men känner att du inte lyckats med ännu. Har du verkligen gett allt? Om du nu ville hitta en partner exempelvis, har du kollat på lämpliga ställen? Har du utvecklat din personlighet? Tror du att du förtjänar ett perfekt kärleksliv? Exakt hur många timmar i veckan spenderade du med att arbeta för att nå dina mål på något sätt? Nej, just det, du försökte ju bara de där två gångerna, fick nobben, skämdes, gick in i din dåliga självkänsla och gav upp, och hade ändå fräckheten att påstå att du försökt...

Vad man än arbetar med att uppnå som magiker så brukar det sluta med att arbetar med sig själv och sina känslor till sist. Oavsett om man vill förbättra sin självkänsla eller bara vill ha en ny TV. Man kommer att rannsaka sig själv för att hitta interna hinder; i alla fall borde man göra det. Nästan allt vi saknar beror inte på en utomstående avsaknad av detta, utan din egna brist och tro på dig själv och att det är möjligt. Vi får vara ärliga mot oss själva och inse att vi inte ens förstår oss sjävla i många situationer, och när vi inte förstår vårt eget beteende, så kan vi ju inte heller förstå på vilka sätt vi sätter krokben för oss själva. Så, jag är övertygad om att du kommer att arbeta med dig själv och komma i kontakt med en djupare del, även om du bara vill skaffa en schysst TV med "genvägen magi".

Det undermedvetna

Om magi klassats som ockultism och hållits i det dolda i hundratals år så är det inte för att hemlighetshålla förmågor för den gemene mannen, utan för att det inte varit lagligt att praktisera magi. Varför skulle magi behöva hemlighetshållas i en värld där befolkningen inte ens orkar motionera? Sedan har vi förstås de som utövat magi i åratal utan att se på det som magi. Jag tänker exempelvis på elitidrottare, eller forskare som dedierar sina liv åt en och samma uppgift.

Vad är viktigt för dig? Om du inte har uppnått det än, vad hindrar dig egentligen från att ge allt för att lyckas? Tror du inte att det är möjligt? Tror du inte att du är bra nog för att lyckas? Tror du inte att du är bra nog för att njuta av tillfredsställelsen av att få det? Orkar du inte? Har du inte tid? Skärp dig nu och ta tag i ditt liv. Om du inte tar vad du vill ha och blir vem du vill bli så kommer du aldrig att respektera dig själv.