Magik.se

Allt som finns är Nuet

Cover Image for Allt som finns är Nuet
Tony
Tony

Åter igen lät jag mig bli påmind om hur viktigt Nuet är. Det är allt som spelar roll, verkligen. Dåtiden är bara minnen, som inte på något vis bestämmer om hur framtiden ser ut. Flyktiga minnen, felaktiga minnen för det mesta. Framtiden har inte inträffat än, vi kan omöjligtvis veta vad som väntar oss där, och det allra värsta vi kan göra är att hela tiden oroa/förvänta oss att det kommer bli problem.

Det är bara i Nuet vi kan vara, tänka, känna, uppleva, skapa. Det är där vi bestämmer hur framtiden skall se ut. De flesta människor gör det genom att se på sin dåtid och akta sig för samma faror framöver, vilket skapar en ny uppsättning med liknande problem eftersom oro är en slags rädsla, som är en slags känsla, som i högsta grad är skapande för framtiden. Men vi kan i stället bestämma hur vi önskar att framtiden skulle se ut, och se fram mot denna framtid, för att skapa oss ett bättre liv. I alla fall enligt min världsbild och tro.

Jag insåg igår att nästan konstant förstör min framtid genom oro för diverse ting. Det behöver inte vara stora orosmoln heller, ofta är de så små (men många!) att man knappt märker av dem. Det är först när jag verkligen stannar till och känner efter vad det är jag håller på att skapa, jag märker att jag går i helt fel riktning. Jag märker ofta andra saker, som att kroppen är spänd, eller att jag gör något jag inte vill göra.

Sedan dess har jag spenderat kanske 0,05% i Nuet, i vakenhet, i ett medvetet tillstånd. Det är svårt! För mig i alla fall. Men det är 0,05% mer än i förrgår. Och bättre skall det bli!

Det svåraste med att leva i Nuet är att man inte märker när man inte gör det. Man märker inte när man oroar sig, man märker inte när man spänner sig, man märker inte när man gör saker på rutin man inte alls vill göra. Hur ska man då sluta göra något man inte vet om att man gör? Ja, man får nog helt enkelt påminna sig själv ofta om att leva i Nuet helt enkelt. Och ju oftare man gör det desto mer naturligt kommer det att bli. Man kanske skulle behöva någon påminnelse i form av ett pling varje halvtimme från mobilen eller dylikt ;)

Kom ihåg - Nuet är ingen indikator om hur det kommer att vara framöver - Nuet är en indikator om hur du har valt hittills! Känner du smärta i Nuet, tro då inte att positivt tänkande inte fungerar, se det som ytterligare en anledning att tänka mer positivt. Det här är viktigt... annars fortsätter du bara skapa samma verklighet du redan upplever.