Magik.se

Dags att ge något tillbaka snart?!

Cover Image for Dags att ge något tillbaka snart?!
Tony
Tony

Tänk om vi människor bara vägrar bete oss som vi alltid har gjort? Tänk om vi bara började hjälpa till och bygga upp samhället? Om vi plötsligt skiter i vilka som säger sig bestämma, skiter i vilka gränsdragningar man bör hålla sig i, skiter i regler och lagar, och bara gör det vi någonstans vet är bäst för alla? Vi har sedan länge glömt att Staten skall styras av Folket, inte tvärtom.

Egentligen är det inget som hindrar oss från att fixa världssvälten - resurser har vi, men ingen tar initiativet. I stället skänker man 50 kronor i månaden för att lindra sitt dåliga samvete. Vi kan inte förlita oss på att Staten ska göra allting. Ni vet hur de arbetar - långsamt och bakåtsträvande. Det är alltid den stora massan som står för förändringar med hjälp av efterfrågan. Det var inte Staten som uppfann cykeln eller smartphonen. Visst, de uppfann Internet, men det var Folket som tog det från enkla meddelanden till vad det är idag.

Människan har organiserat sig tidigare - byggt pyramider, städer, konst. Vi har inga gränser för vad vi kan göra, om vi tar bort vår limiterade tro. Vems högsta önskan är det att jobba 9-17 varje dag, få pension, och dö? Din, eller någon annans?

Jag gör själv ingenting. Jag skänker inte ens 50 kronor i månaden för att stilla mitt dåliga samvete... Jag vill göra* ännu mer*, och i stället blir det ingenting. Tragiskt är vad det är. Vi har allt vi behöver i Sverige - de flesta i alla fall. Det finns studier som visar på att vi blir lyckligare av mer pengar, men bra till en viss gräns, och den gränsen är i princip nådd för de flesta. Vi har mat, husrum, vi har prylar till oändlighet, vi har all musik, film och information vi behöver. Är det inte dags att ge tillbaka lite nu?

Om vi inte kan få mer lycka med mer pengar, så kanske vi kan få mer lycka genom att ge till andra? Det finns det också studier på nämligen... Och jag snackar inte bara om att ge en summa varje månad. Skapa egna organisationer. Samla ihop er familj och vänner och gå ut på stan och hjälp till där det behövs. Va fan inte för? Är längtan till TV-soffan så stor?

Jag satt och kollade lite på Volontärbyrån idag och sökte, men hittade inget som lockade riktigt. Varför inte starta upp något på eget initativ i stället? Man (ok, jag) förlitar sig alltid på att andra ska göra jobbet och leda en till rätt saker. Min ursäkt för att inte hjälpa till är vanligtvis att "jag inte har tid", vilket betyder att jag prioriterar mitt eget mående högre än andras, och är rädd för att det kan äventyra min egen välfärd. Härlig människa jag är...