Magik.se

Du kan förändra hur du mår!

Cover Image for Du kan förändra hur du mår!
Tony
Tony

Jag strävar ju alltid efter att må så bra som möjligt, och därför lägger jag mycket tid och energi på att lyckas med det. Då och då kommer jag fram till något viktigt som jag måste dela med mig av.

Som jag sagt innan så är det verkligen möjligt att förändra hur man mår direkt! Ingen process behövs, inget arbete, det krävs bara ett beslut. Men det är ändå en av de mest utmanande man kan göra.

När något har ett visst stadie så vill de gärna behålla det stadiet. Att förändras kräver energi, fast ibland frigör det mycket mer energi än man förlorar. Går man omkring och är spänd och arg så får man energi om man bara kan släppa det beteendet. Det finns hur mycket tips och guider som helst för det här, hundratals hjälp-dig-själv-böcker, och alla brukar prata om att visualisera eller bestämma sig. Föreställ dig att du börjar må bättre yada yada.

Det funkar inte... om man föreställer sig att man mår dåligt och ska må bättre, så kräver det att man verkligen ska tro på att det är möjligt, vilket man inte gör när man mår dåligt. Men det finns ett trick som jag brukar använda mig av, vilket också kräver ganska mycket fokus, men som fungerar...

Glöm helt enkelt det du är just nu, och bestäm vad du är istället. Inte vad du ska bli, utan vad du är nu. Vägra kom ihåg att du mår dåligt, vägra kom ihåg alla anledningar till det. Bete dig bara som en glad människa beter sig (rak rygg, le, andas djupt och lugnt osv) och ge det lite tid.

Du kommer alltid ha en historia om varför du mår dåligt, så det bästa du kan göra är att glömma bort den. Ge den inte energi genom att fundera och arbeta dig bort från den. Det låter den dig inte göra. När du glömmer din historia och skapar dig en ny så kommer du plötsligt vara glad, och du kan se på dina "problem" med nya ögon.

Kom ihåg att det aldrig är befogat att må dåligt. Det finns inga problem som berättigar dåligt beteende. Du har alltid ett val!