Magik.se

Hur förväntningar formar våra liv

Cover Image for Hur förväntningar formar våra liv
Tony
Tony

Om dina förväntningar på framtiden baserar sig på hur ditt liv har sett ut hittills, så antar du två saker:

  1. Du antar att framtiden kommer att se ungefär lika dan ut som dåtiden.
  2. Du antar att du inte kan påverka din egen framtid genom att bryta mönstret.

Men behöver det verkligen vara på det viset? Tänk om du formar din framtid i varje sekund av ditt liv vare sig du vill eller inte? Tänk om ditt liv ser ungefär lika dant ut från dag till dag för att du själv förväntar dig att det kommer att vara så? Tänk om din morgondag skulle se helt annorlunda ut om du föreställde dig att den skulle göra det?

Jag tror inte att man kan bedöma framtiden genom att titta på historien. Tvärtom snarare - man ser historien annorlunda beroende på hur man lever sitt liv i nuet. Våra hjärnor är inställda på att se risker och undvika smärta, vilket är en fantastisk egenskap, men det gör också att den får uppleva ett ganska smalt spektra av vad som vore möjligt.

Jag vill att du provar en grej. Försök föreställ dig att ditt liv är bra... alltså jättebra. Ingenting går fel. Allt flyter på. Alla människor är trevliga mot dig. Inget är slumpen. Du får allt du behöver av Universum. Det finns inga bekymmer, bara utmaningar. Försök "hitta på" en verklighet som vore helt magisk om den vore sann. Gör det sedan till en lek att låtsas att livet är sådant. Låtsas så intensivt du kan - helst så att du tror på att det är sant.

Du kommer att upptäcka att livet bara är en spegling av vårat inre. Att livet kommer att förändras ganska radikalt på kort tid, bara genom att du ändrar dina förväntningar på hur ditt liv ska vara.