Magik.se

Inget är statiskt, allt förändras

Cover Image for Inget är statiskt, allt förändras
Tony
Tony

Jag tänker på min pappa när jag tänker på förändring, för han avskyr alla former av förändringar. Jag har liknande tendenser, men jag stretar i alla fall emot. Jag vet att det är bekvämt när man vet vad man kan förvänta sig av livet, men jag vet också att det slutar med att man är less på livet.

Livet kan inte kontrolleras. Alla försök att kontrollera livet slutar i att man dels misslyckas, men också att man blir miserabel på köpet. Det tenderar att slinka en mellan fingrarna, och kvar står man med blästrade händer. Alla former av försök till kontroll slutar med ett misslyckande - du kan inte kontrollera andra - inte din omgivning - och inte ens dig själv. Släpp allt fritt. Låt det vara. Se vad det blir.

Försök inte fly förändring, försök hylla förändring - för förändring är Allt som är. Ingenting står stilla i Universum. Frågan är inte om du kommer förändras, utan hur du kommer att förändras, och där kan du vara i kontroll. Försök skapa dig en relation med Universum som till sist får dig att lita på det. För när det väl är gjort så flyter allt väldigt bra.

Om du mår dåligt en kväll - vilket vi alla gör ibland - gör något annorlunda. Skapa en förändring. Sitt inte bara där och känn. Ta en promenad. Ring en gammal kompis. Måla en tavla. Skriv en dikt. Slå någon på käften. Måla ett glas. Se en soluppgång. Gör något som inte är som vanligt, så kommer dina känslor inte heller att vara som vanligt. Du kan inte gå i livet och göra samma saker varje dag och förvänta dig en förändring.

Förändringar kommer inte utifrån.