Magik.se

Jag är en magiker

Cover Image for Jag är en magiker
Tony
Tony

Jag har ägnat mig åt andlighet, paranormala fenomen och sökande sedan barnsben. I den här bloggen kommer jag därför att ta upp mycket av den varan. Därför känner jag att det vore lämpligt om ni förstod vad jag talade om när jag nämner ordet ”magi”.

Vad är magi tror du? Handlar det om ritualer, speciella föremål, ljus och ramsor? Nej, frågar man en utövandes magiker vad magi är så svarar han troligtvis att magi är konsten att förverkliga sina idéer med gediget, magiskt arbete.

Arbete är något de ickeinsatta människorna glömmer när de tänker på magi. De har någon föreställning om att de kan slippa ansträngning genom att vifta lite på armarna och rabbla upp lite ord som uttalats i tusentals år. Men magi är synonymt med arbete, skulle jag vilja påstå. Det heliga arbetet, om man så vill.

Tänker man efter så inser man att allt man gör, tänker och känner skapar konsekvenser. Man kan se det som en form av arbete. Man får saker och ting att röra på sig. Det som skiljer magi från att bara göra slumpmässiga ting är fokuset. En magiker fokuserar benhårt på det han vill åstadkomma, och kan göra det med en uppsjö av olika metoder och inriktningar.

Personligen känner jag väldigt sällan för rituella inslag i mina magiska arbeten, därför skulle de fungera dåligt för mig. Ritualerna och ramsorna i sig har ingen kraft i sig, utan kraften kommer aldrig ur dig själv. Fast det beror i och för sig på vad man anser en ritual vara. Man kan se det som att en ritual är en upprepning av ett göremål som styr mot ett visst ändamål – och i så fall använder jag mig mycket av ritualer/rutiner för att nå fram. Men det är alltså inga ritualer med tända ljus och pentagram. Dessa föremål innebär ingenting för mig eller mitt undermedvetna (tror jag?).

Så, med all fokus jag har kring utveckling och önskan, driften och euforin kring detta, så kan jag inte säga annat än att detta är ett gediget, väldokumenterat, magiskt arbete. Häng med på min magiska resa. Det här är min magiska blogg ...