Magik.se

Nu glömde jag att må bra igen...

Cover Image for Nu glömde jag att må bra igen...
Tony
Tony

Man har ganska många problem/utmaningar varje dag. Det är ett faktum som gäller alla, fastän alla upplever livet helt annorlunda, och glädjenivåerna skiljer sig åt som natt och dag.

Jag glömmer konstant att tänka positivt kring livet och framtiden - något jag lärt mig genom erfarenhet får mig att må mycket bättre. Jag övertalar mig själv gång på gång hur viktigt det är att oroa sig och analysera saker, så att jag kan lösa det. Men det jag inser varje gång när jag mår bättre är att det inte är problemen jag oroar mig över som är kruxet, utan oron i sig!

Denna ständiga oro för framtiden, vad folk ska tycka, vad jag ska tycka, att det kan bli svårt att må bra sedan, tar kål på mig. Jag måste lära om, jag måste lära rätt. Det är enkelt att ändra hur man mår. Man tänker bara om, och ger det några minuter. Försök inte tänka om kring dina problem, sluta se dem som problem i stället. Tänk på allt som gör dig glad, och hitta sätt att se fram mot närmsta timmen, närmsta dagen och veckan.

Det svåra för mig är att dels inse att jag oroar mig i onödan, och dels komma ihåg att jag faktiskt kan ändra hur jag mår.

Vi kan väl försöka tänka på det så ofta som möjligt? Att det inte är utmaningarna i livet som är problemet, utan vår jävla oro? För det finns inga problem när man tänker "rätt", bara roliga förändringar där man ständigt och jämt får en underbar chans att visa upp vem man väljer att vara.