Magik.se

Rent psyke

Cover Image for Rent psyke
Tony
Tony

Jag har lyssnat på audioboken "David Allen - Getting Things Done Fast" i några dagar nu, från och till jobbet. Den är skitbra, känner jag :) Den handlar om hur vi informationsöverladdade människor ska strukturera upp informationen i vår vardag för att bli avslappnade och mer effektiva.

Det är ju ofrånkomligt att inte få massa saker att göra hela dagarna nu för tiden. I alla fall är det så för mig, även om jag inte är en typiskt stressad person, så har jag ändå oftast något som kan göras.

Davids idé är att så länge vi har allting i huvudet så kommer vi att förbli stressade och inproduktiva. Saker kommer påminna oss lite på måfå och få oss att må dåligt. Vi behöver få allt vi "borde göra" nerkluddat någonstans. Sedan behöver vi kunna kategorisera det som behöver göras, och prioritera detta.

Man börjar med att kika på något som behöver göras:

  1. SKA jag göra detta? Om inte, släng bort det.
  2. Kan jag göra detta inom 2 minuter? I så fall, bara gör det.
  3. Tar det längre, så har du något att skriva ner. Du har då två huvudval: Kan det göras med en handling, så är det ett göremål. Är det flera saker som skall göras för att nå fram så är det ett projekt. Ett projekt får då flera göremål.
  4. Tänk igenom på varje göremål på vad du behöver göra för att kunna ta bort göremålet från listan. Tänk sedan ut vad nästa steg är för att nå fram. Ringa någon? Söka på internet? Köra till en plats? Detta ska alltid vara något konkret.
  5. Bestäm sedan hur viktigt detta är för dig. Ska det göras nu? I morgon? Om en vecka? Eller ska du lägga det i en sektion för "Kanske i framtiden", om det nu inte är så viktigt, utan bara en tanke?
  6. Skriv ner vart du ska kunna göra nästa handling för ett göremål. Är det vid datorn? Vid telefonen? Med Peter? Med Sara? Vid TVn? Osv.
  7. Nu kan du se tydligt vart du kan avklara olika göremål. Plötsligt kanske du märker att du kan lösa 5 saker du borde göra genom att bara prata med Peter. Varför då inte bara prata med honom? Och nästa gång du sitter vid datorn så upptäcker du att du kan göra 3 saker som är viktiga för dig vid datorn, och får dessa avklarade.

Ja, du förstår tänket. Jag blev i alla fall inspirerad. För jag tror verkligen på att man blir undermedvetet stressad av att ha saker att göra som man tränger undan hela tiden. Jag ska ha som nytt mål att försöka ha inboxen tom i e-posten. Även om jag inte ska behandla allt, så ska jag i alla fall sortera det, så att jag kan behandla det vid ett senare tillfälle.

Jag gick nyss igenom alla nya bokmärken i Firefox. Inte gjort det på många månader, och sedan Firefox 3 så har det blivit värre, eftersom jag bara kunnat klicka på en stjärna för att bokmärka något för framtiden. Jag har gjort samma sak med filerna på datorerna, och en del annat. Jag har rensat mitt liv helt enkelt. Så att allt som finns i huvudet är det jag prioriterar just nu. Något som står på en tydlig, egenuppsatt lista.

Tänk er att veta på riktigt att ni inte har något ni missat. Att ni har full koll på allting. Vilket lugn och ro ni skulle kunna uppnå. Det ser jag fram mot :)

Det som bekymrar mig mest är att jag inte kan applicera detta på jobbet riktigt. Vi har väl en 200 ärenden på jobbet som behöver göras, och de flesta är ärenden som inte går att lösa så fort. De som löses fort är ju roliga, och detta tar någon ganska snabbt. Ärendesystemet är inte heller bra, så att jag kan sätta ettiketter och kommentarer på ärenden. Nåja, jag får göra vad jag kan för att strukturera upp saker och ting. Det har hittils varit ohållbart, med personalbrist på driften, och ovanligt mycket som ska ordnas samtidigt.